Оксана писал(а):
Перевелась наявність лиса для змагань. Люди не хочуть та не мають можливості тримати зараз лиса. А на змагання хочуть приїжджати коли організатори забезпечують лисом. Але ж я, як організатор, не буду ж його тримати у себе вдома. З того і виходить, якщо мені купувати лиса для змагань, то пропонують по 1 тисячі по 1,5 тисячи за одного лиса.
Вибачте мене, це ж скільки будуть коштувати змагання, якщо я купуватиму приблизно 6-8 лисиць на змагання? Тим більше, що більша половина з них не доживе і до наступного дня, після сильних хваток. Я цілий рік просила наших членів осередку, які тримають норних собак, потримати лисиць до змагань. Але ніхто не схотів, для себе держуть, для когось - ні. Але це все ж таки і для них самих, но нажаль, цього ніхто не розуміє. Нікіфоров, звичайно своїх ходових лисиць не дає, і це правильно, бо такі лиси потрібні живі.
От Вам і відповідь. Є нора, є дуже хороші собаки, але немає можливості забезбечити ці змагання звіром.
А проводити та зробити із заходу посміховисько - я не берусь за це.
Дійсно проблема з лисами є. Для 8-ки потрібні ходові лисиці а їх ще треба виростити і виховати. А затрати як на собаку.
А для П-ки підійде будь який лис. Навіть свіжо спіймані.
В природі дуже мало нір які навіть віддалено нагадують 8-ку.
У нас або П-е подібна або зірочка.
Мій пес при ходовій лисиці у вісімці робить на Д3. Гарно ходить за лисом, але йому важко, бо крупний і сили на завершальну хватки не завжди вистачає. А якщо лис не ходовий то хватка, перепуск і знову хватка і Д3 гарантовано.
Молодшим на Д2 спрацьовував...)))